Friday
Nov162012

TJUVTJOCKT

Bråda dagar. Flyttar ut till huset om en vecka. Det ska packas, målas väggar, skruvas kök, föreläsas på textilhögskolan, stylistjobbas med reklambyrå i Göteborg och skrivas klart på den bok som jag och Clara jobbar med. Tjuvtjockt kan man säga. Behöver verkligen vila kväll. Trevlig helg på er alla!

Friday
Nov162012

BUTELJSPORT

En Liten påse i neopren. Rymmer det mest nödvändiga.

Friday
Nov092012

INSTITUTIONSGALON

Jag samlar på udda stolar. Detta praktexempar i mörkgrön galon har jag införskaffat i Vännäsby för några år sedan, tror att jag pröjsa 40 spänn. Är så svag för alla detaljer och spakar, gillar känslan av institution. Nu pryder den sin plats i mitt arbetsrum. Endast den med vit rock får provsitta skönheten. 

Saturday
Nov032012

STUDION 

Igår kväll blev jag äntligen färdig med ett rum i huset. Nästan i alla fall. Den slitna väggen har jag lackat ett varv med sidenmatt lackfärg för att fixera skröfset. De andra väggarna, 3st, har jag tapetserat med en tapet som slätar ut ojämnheter i underlaget (låter som en reklam för en fantastisk hudcreme mot rynkor) Dessa väggar har jag målat vita. Golvet är original från 64 då huset byggdes, brun klinkers med ljusgrå fog.

Blev så peppad på att se ett resultat så jag skyndade mig att ställa dit några stolar. Nu ska det in fler hyllor och ett rejält bord så blir det ett suveränt arbetsrum.

Monday
Oct292012

DIY - MARBLE PLATFORMS

Dessa skor, fjolårets Gaga från Vagabond, har jag använt så sjukt mycket! Det har varken gått upp i limningen eller brustit i sömmarna, trotts många mil till fots. Kände mig dock lite leds på att lädret blivit så slitet. Med tanke på alla renoveringsutgifter vi har nu i höst är inköp av nya skor inte direkt på tapeten. I sann DIY-anda var jag hänvisad till att fixa biffen själv, så att säga.

För att piffa pjucksen använde jag följande: Svart matt lackspray, ofärgat lackspray samt marmorspray. Svart skokräm, maskeringstejp, smal svart tejp samt grova vävda band. 

Jag maskerade de områden som inte skulle sprayas.

Sprayade först ett varv med svart färg. När det torkat gick jag över med marmorspray och sedan fixerades allt med med ett lager lackspray.

I ändarna på banden lindade jag svart tunn tejp några varv, för att få ett snyggt avslut.

Drog fast skosnörena och fluffade till dom. Sist drog jag bort all tejp och putsade upp lädret med svart skofärg.

Pjucksen blev som nya. Funkar en säsong till.

Thursday
Oct252012

FÄRG PÅ TROSAN

Äntligen handlar husrenoveringen om något riktigt roligt -val av färg till köket. Vi satt uppe hela kvällen och jämförde nyanser. Ska bli intressant att i dagsljus utvärdera det vi valde. Kan det likna något? Ska köpa provburkar och måla på lösa skivor för att se på riktigt, i olika dagsljus. Det är ett knep som mamma lärde mig. Hon bytte väggfärg hemma i huset som en annan byter trosor. En regel man kan gå på är att välja en nyans, snäppet ljusare än den nyans man gillar. De flesta färger uppfattas som mörkare, målade på stor yta. 

Wednesday
Oct242012

SMÅ TING

Har drivor med smått och gott. De vilar numera i skokartonger, i väntan på flytt. Idag bjussar jag på ännu ett smakprov ur samlingen.

Tuesday
Oct232012

VÄRMANDE LAGER

Min bästa halsduk för tillfället är denna. 60 spänn från en second hand. Älskar mönstret och färgerna!

Sunday
Oct212012

LIMPOR OCH SLAFS

Så äntligen fick jag lite tid att ta hand om min trädgård. Tömde de limpformade blomlådorna. 

Räfsade kladdiga löv tills det blev blåsor i nävarna. Många slafsiga högar blev det.

Så skönt att arbeta ute i friska luften.

Thursday
Oct182012

MORE IS MORE

Bjussar på en skräptröja jag tillverkade i Peking sist jag var där. Blir så inspirerad av gamla förpackningar, dess färger och olika typsnitt. Ett spännande sätt att jobba fram nya mönsterkombinationer på. Har även använt mig av post-it lappar till själva kragen på tröjan.

Jag önskar verkligen att jag hade med tid för bloggen denna höst. Har så många spännande saker jag skulle vilja delge er alla. Men tiden räcker tyvärr inte till just nu. Många spännande jobbuppdrag, en lägenhetsflytt och en omfattande husrenovering, allt på en och samma gång. Kan dock avslöja att ett ny blogg med nytt namn är under uppbyggnad, så även en ny hemsida. Har just startat aktiebolag vilket känns väldigt spännande. Nu är det expansion som gäller. Så håll ut gått folk, snart får ni ta del av allt det nya!

Friday
Oct122012

TA SIG MINUTER

Nu har jag och Clara jobbat flera långa dagar. Roligt men tröttsamt. Man glömmer så lätt bort att vila mellan varven. Fylla på med näring, en stunds degande i soffan eller en klistund med hunden.

Min morfar som arbetade som murare större delen av sitt liv brukade säga att det var dags att -Ta se minuter. Ett mycket bra uttryck och en nödvändighet om man skulle hålla ihop i längden. Han blev 90 år. Kanske tack vare en blandning av hårt arbete och just vila. Hedrar Karl-Göran i detta nu. Rätar ut mig i soffan med en filt. Det är ju ändå vilodag trotts allt. 

Wednesday
Oct102012

TEAM WORK

Nu blire Ume i några dagar. Jag och syrran jobbar ihop på en kommande bok. Det har blivit dags för ännu ett intensivt fotorace bland prylhögar, klädtravar, varmchoklad koppar, små Bertilar och Melkrar. Så roligt! Vi jobbar så bra ihop och fort gåre. Raka rör, tusen idéer och ett jäkla massa kånkande av prylar. Resultatet får ni se i mitten på Maj.

Wednesday
Oct102012

LAGER UNDER LAGER

När man skrapar, klöser och river så hittar man roliga ting. Detta svartvita regalskepp kom fram under en gul skummtapet i det rum som kommer att bli min studio.

Snart har jag fått färdigt. Slitna väggar som jag lackat för att fixera och bevara skröfset. Brunt klinkergolv med ljusgrå fog (original) och ett antal vita väggar för lugn och ro. Fler bilder på detta kommer framöver.

Wednesday
Oct102012

VARDE LJUS

En av de bästa sakerna med vårt hus är ljuset. Det vandrar runt under dagen och färgar rummen i olika toner. Köket är som finast innan klockan 10 på morgonen. Som jag längtar tills vi kan flytta in på riktigt!

Friday
Sep282012

STUDIO RE:DESIGN

Under hösten arbetar jag med ett fantastiskt projekt här i Borås, STUDIO RE:DESIGN. Tillsammans med Marie-Louise Hellgren och Gudrun Bonér skapar vi produkter av textilt överskott och spill. Affärsutvecklarna Ulrika Bergvall och Nenne Palmér knyter företagskontakter och arbetar med skapandet av affärer kring de produkter vi i designstudion tar fram.

Studio Re:design är ett initiativ som syftar till att främja arbetet med textilt återbruk inom kläd- och inredningsbranschen i Västra Götaland. Genom att se textilt överskott som en resurs och utveckla prototyper med hög design- och modegrad vill vi, tillsammans med regionens företag, få redesign att nå sin kommersiella potential. Studio Re:design drivs av Västra Götalandsregionen i samarbete med Högskolan i Borås, Tillskärarakademin i Göteborg och Naturskyddsföreningen.

Vi i studion arbetar både med metervaror, överblivna knappar, dragkedjor, mindre spillbitar, rep, gamla kläder och en hel del andra textila prylar. Utmaningen är verkligen att beroende på materialtillgång skapa intressanta produkter. Lite som att laga mat med säsongens eller veckans aktuella råvaror.

Jackan har jag gjort av en gammal gubbtrench. Ett exempel på en klassiker kan bli något nytt. Den bortklippta nederdelen kan man göra en klänning eller kjol av. 

Alla bilder: Jan Töve

Monday
Sep242012

MALMÖ ÅTERBYGGDEPÅ 

 

Det är skralt med uppdateringar på bloggen dessa dagar! Hänger mest runt på återbrukställen, när jag inte river runt i huset eller sköter företagandet.

Snurrig och fantastiskt inspirerande är min tillvaro just nu. Här bjussar jag på smått och gott från Malmö Återbyggdepå. En riktig guldgruva!

På 10 dagar har vi rivit ut allt gammalt rat i huset, med hjälp av svärföräldrarna. Nu ska vi fylla på med nytt, fast av begagnat slag. Mer bilder kommer på bloggen framöver.

Sunday
Sep162012

FÖRSTA BUKETTEN

Helgen är till ända, trött och glad är jag. Har rivit och slitit i det mesta. Sannerligen avkopplande och jobbtankebefriande. Känner mig i förunderlig kontakt med både mamma och morfar där jag går och röjer runt. Noggrann och rask likt min moder, slitstark likt min morfar. Nog ser de allt hur jag stretar på. Skulle dock ge vad som hälls för en pratstund här nere hos mig. Jobba och småmuttra tillsammans, ställa frågor och klura på lösningar ihop. Visa dom runt och bjussa på kaffe eller bara "Ta se minuter" som morfar kallade sin arbetsrast. Men nu är dom ju borta, fast med mig ändå. I handling. I tanke. 

Plockade min första bukett från trädgården idag. Vilken lycka, och som jag har längtat. Varje blomma, varje blad är för någon jag tycker om. Är så väldig tacksam för allt. Och tacksam till Christer och Maria, mina svärföräldrar som hjälpt oss i huset hela helgen. De som idag, på sin 40-åriga bröllopsdag valde att slita tapeter, bära plank och äta tårta med oss. Tack så mycket.

Saturday
Sep152012

RADERAT

Nu har vi ägt huset, på riktigt, sedan klockan 16 igår. På den tiden har vi fått massor gjort. Allt som jag gått och tänkt på hela sommaren har jag nu äntligen fått sätta kofoten i. Känns otroligt befriande!

Salondörrarna har rykt, men finns sparade i min ateljé. Man vet aldrig när de kan komma till användning igen. 

Märkliga garderobslösningar har också åkt väck.

Lika så mattan i trappen,

balkarna och panelen i taket,

och skarvade pappskivor. Njuter så av att få jobba med huset. Är verkligen i mitt rätta element. Har under hela uppväxten alltid orivit på på detta vis. Jag, syrran, mamma och pappa har bytt väggfärg, flyttat på möbler, klätt om fåtöljer, bytt rum med varandra och gormat i all oändlighet. Att arbeta är ett oslagbart sätt att umgås på. I morgon är en ny dag. Åh vad jag längtar!

Friday
Sep142012

INSTAGRAM

Nu finns jag, som så många andra på Instagram, AKLIDSTROM is the name. Välkommen att följa för den som vill. I helgen får jag och Clemens nycklarna till vårt fina hus. Är så glad att jag kissar ner mig. Trevlig helg på er alla!

Sunday
Sep092012

LÄNGTAN

Grå söndag och tyngd av jobb, längtar jag mig tillbaka till semestern igen. Nog är det konstigt att man är lika förvånad, varje år, över att sommaren går så fort. Som om det skulle vara någon nyhet? På resan ner till Österrike stannade vi och badade vid en fantastisk sjö, söder om München. Vattnet var så varmt att man aldrig ville stiga upp. En varm dusch är väl det närmsta jag kan komma den upplevelsen just denna dag.

Page 1 ... 3 4 5 6 7 ... 23 Next 20 Entries »