« FULFINT | Main | MORSAN & FARSAN »
Monday
Mar042013

URBAN ACTIVE

Sporty and futuristic designs for trendy urban homes: Urban Active is an innovative, modern and fashion inspired concept created in collaboration with Swedish fashion designer Anna Lidström. With an obsession for details and a love of unexpected material combinations, Urban Active is truly a unique piece of art.

Nu är den här, kollektionen jag designat för Eightmood. En mode- och sportinspirerad hemtextilkollektion. Quiltade kuddar i prassliga material, perforerat läder, glansiga nyloner och flouroserande detaljer i form av vävda labels och elastiska pullers till dragkedjorna.

Många modeskapare har under de senaste säsongerna sneglat på sportvärlden och låtit sig inspireras. Man har lånat och blandat detaljer, material och färgkombinationer tillsammans med mer konventionella material och klassiska plagg. Ett spännande möte enligt min mening. Jag kände därför att det var hög tid att en hemtextilkollektion gjorde samma sak, lät sig inspireras av den aktiva sportvärlden.

Eightmood är ett spännande företag på frammarsch. De strävar efter en hög modegrad i alla sina koncept, vilket jag tycker är väldigt bra! Genom Urban Active vill jag som formgivare slå ett slag för en större lekfullhet vad gäller material och detaljer. Hemtextil kan vara så mycket mer än naturmaterial, basfärger och raka gardiner.

Kollektionen finns att köpa på utvalda MIO-butiker. Kika även in på Eightmoods egen hemsida och låt dig inspireras av deras olika koncept.

Reader Comments (5)

Oh herremin vilka snygga kuddar! Way to go!

Monday, March 4, 2013 | Unregistered CommenterMary Sane

Vad roligt och spännande. Du är ju grymt duktig! Sport och mode är bevisligen ett vinnande och alltmer populärt koncept; såg även en designer från London figurera i ett avsnitt på Fashion på SVT som satsade på tema;)

Tuesday, March 5, 2013 | Unregistered CommenterIsabelle

Hej Anna,
jag som går i planeringstankar för nästa betonggala går ju helt igång på detta eftersom jag skulle vilja ha tema sport i år. Spot on! Tänk om vi kunde samarbeta någon gång framöver i alla fall...
Hoppas du mår bra, maggen och så.
Fin vårhelg!

Friday, March 8, 2013 | Unregistered CommenterCarina

Hej Carina.
Låter som ett mycket bra tema på nästa gala. Spot on, som sagt! Jag är självklar intresserad om priset är rätt. Vore hur som hällst trevligt att disskutera mer kring ett eventuellt samarbeten och få ta del av dina egna tankar inför nästa gala. Vi kan väl höras mailvägen framöver?

Ha en trevlig och vilsam helg!
Hälsning,
Anna

Friday, March 8, 2013 | Registered CommenterAnna Lidström

Sent svar: Jamen absolut!

Friday, March 15, 2013 | Unregistered CommenterCarina

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>